
Trycka Årsredovisning
Vi trycker årsredovisningar både åt den mindre föreningen och åt större i företag.
Vi tar emot PDF-filer. Om du vill skriva ut någon annan typ av fil (tex ett word-dokument) så måste du först spara filen som en PDF alternativt konvertera den till PDF-format.
Trycksaker är hjärtat i vår Print Shop i Stockholm, och vi brinner för att skapa allt från eleganta visitkort till stora, imponerande affischer. Med vår avancerade tryckteknik och känsla för detaljer ser vi till att varje trycksak inte bara blir en produkt utan en upplevelse som talar till mottagaren. Vårt dedikerade team på Södermalm arbetar med en personlig touch, vilket innebär att vi lyssnar på dina behov och förverkligar din vision, oavsett om du behöver en liten upplaga eller storskaliga produktioner. För oss är det inte bara viktigt att leverera snabbt, utan också att säkerställa att varje detalj är perfekt.
LAYOUT
Har du en idé om hur du vill utforma din trycksak så bifogar du den. Vi utarbetar ett förslag och mailar dig
en PDF som du granskar, efter eventuella ändringar och provtryck så startar vi produktionen.
Pris: 700 kr/timme
Arbetsgång
• Inlämning: maila eller kom in till oss med ditt worddokument och en utskrift
• Första korrektur: efter ca fem arbetsdagar får du ett första korrektur av oss som du läser igenom noggrant och rättar.
• Andra korrektur: efter att eventuella fel är rättade får du ett andra korrektur av oss.
• Provtryck: när vi får tillbaka andra korrekturet från dig gör vi ett provtryck som du godkänner. Nu är allt klart för tryckning.
REDIGERINGSHJÄLP
Originaldokument med lättare fel kan vi hjälpa till att
justera för bättre slutresultat.
Pris: 90 kr/ till 10 min
GENERELLA TIPS INFÖR TRYCK
Att skapa tryckfärdiga dokument är en konst och kräver en del kunskap.
Här är en liten checklista som kan hjälpa dig på vägen.
1. GÖR DOKUMENTET I RÄTT STORLEK
Om ditt dokument inte är i rätt storlek är det upplagt för missförstånd. Försök att skapa dokumentet i exakt storlek med utfall och skärmärken. Om du inte kan det, försök att åtminstone skapa dokumentet i rätt proportioner.
2. RENSA DOKUMENTET
Försök se till så att dokumentet inte innehåller fler objekt än som syns på trycket.
Lager som täcker underliggande lager ökar storleken på dokumentet och ett typsnitt som användes i skissningen kan finnas kvar någonstans i marginalen och ställa till det när vi ska trycka.
3. SKAPA BANOR AV TEXT
Det är en bra idé att skapa banor av sin text. Det gör att risken för förvrängningar och problem med typsnitt minimeras. Det finns en uppsjö av bra och mindre bra typsnitt som florerar på webben och alla är tyvärr inte ämnade för högkvalitativa trycksaker. Genom att skapa banor av texten förvandlar du den helt enkelt till grafik och förhindrar att den förvanskas.
4. BIFOGA TYPSNITT OCH BILDER
Om du vill använda variabelt tryck eller inte kan skapa banor av texten, låt dokumentet vara öppet och paketera filerna genom programmets menyer. Det skapar en kompresserad fil där typsnitt, bilder och övrig info finns med.
5. ANVÄND ÄKTA TYPSNITT
Om du inte skapar banor av din text, se till att använda äkta typsnitt och de varianter som finns. I de flesta designprogram finns en funktion som ”tvingar” fram fet eller kursiv text. Använd inte dessa funktioner utan leta fram rätt typsnitt istället.
6. VEKTORGRAFIK
Ska du skapa stora dokument används med fördel vektoriserad grafik. Det är grafik som är uppbyggd av matematiska banor snarare än pixlar, vilket gör att de kan förstoras i oändlighet utan förvanskning.
7. UTFALLANDE BILDER
Om dina bilder eller grafik ska gå till kanten av pappret måste du skapa utfall. Genom detta slipper du risken att få en vit kant vid renskärning när pappret skärs i rätt format. Gör utfallet minst 3 mm och dra bilden fram till utfallet. När du sedan skriver ut din tryckfärdiga pdf – välj att visa skärmärken.
8. UPPLÖSNING PÅ BILDER
För att dina bilder ska bli bra i tryck rekommenderar vi en upplösning på 300, minst 200dpi. I Windows kan man högerklicka på bilden och se dess upplösning i egenskaper. Bilder som man hämtar från nätet är i regel i 72 dpi och lämpar sig således inte för tryck.
9. FÄRGER PÅ BILDER OCH GRAFIK
Om du har specifika önskemål om färger eller vill trycka om en befintlig trycksak i samma kvalitet så behöver vi färgprover att jämföra med. I övrigt gäller att konvertera all grafik till CMYK och att använda rätt färgprofil vid skapande av din pdf (se nedan).
10. PROFILER
Vi är relativt förlåtande gällande färgprofiler och dylikt, men en rekommendation är att använda standardiserad färgprofil Adobe RGB för RGB-tryck och FOGRA27 för CMYK. Det finns installerat i de flesta förekommande designprogram.

Öppettider
Brännkyrkagatan 66
Färdiga trycksaker kan hämtas
Måndag–Fredag 9.00–16.00
Kontakt: info@text4u.com
Telefon: 08 | 669 66 15